Известие

Collapse
No announcement yet.

стрелката на горивото

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Проблема се получава при постоянно зареждане на малко гориво стрелката все долу и се оправя при неколкократно зареждане на повече гориво поне при мене беше така със старата Алфа.
    Алфа 166 2.4 JTD

Comment

Мерси колега,от четвъртък резервоара е постоянно пълен до горе.До преди това, колата не беше ползвана 6 месеца и горивото в нея е било не повече от 4-5 литра.Да се надяваме, че и германските горива също ще помогнат за оправянето на проблема.По време на пътуването имаше наченки на оправяне, но в края на краищата има какво да се желае относно коректната работа на уреда.

Comment

Моята се е карала предимно на газ, сега взех да пълня резервоара с повечко бензин и показанията на стрелката се оправиха.

Comment

И накрая разглобявате помпата от резервоара да си чистите пистите
          sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Теоретично, няма ли да помогне някоя добавка за чистене на горивната система?

Comment

Не се обиждайте, но се сещам за приказката:

" Накарай мързеливия на работа и той ще ти даде акъл"

И според мен решението е разглобяване, чистене, юстиране.........в краен случай подмяна на реостата.

159 1.8 MPI
              166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                Не се обиждайте, но се сещам за приказката:

" Накарай мързеливия на работа и той ще ти даде акъл"

И според мен решението е разглобяване, чистене, юстиране.........в краен случай подмяна на реостата.
                Аз за това питам братко, защото не знам. Не, че давам акъл.

Comment

моя резервоар е винаги на мах и стрелката отчита коректно
                  Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Старички са кошниците. Какво да се прави. И те душа носят. Само с козметични средства не става. Трябват по-кардинални мерки.

159 1.8 MPI
                    166 2.0 TS (ex)

Comment

Така си е, но аз съм направил извода за себе си, че колкото повече се прави една кола, толкова повече други неща дават фира. За това избягвам да пипам по нея, освен ако не е нещо наложително.

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
                        моя резервоар е винаги на мах и стрелката отчита коректно
                        Какво работиш да го Ева?
                        sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Първоначално публикувано от Doomguy Покажи съобщение
                          Така си е, но аз съм направил извода за себе си, че колкото повече се прави една кола, толкова повече други неща дават фира. За това избягвам да пипам по нея, освен ако не е нещо наложително.
                          И това си има своето обяснение, но във връзка с приказката "Като се знам какъв съм инженер, ме е страх да ходя на лекар" има една такава теория:

Ако лекарят е калпав, пациентът има някакъв шанс и сам да се излекува.
                          Но ако техникът не го бива, повреденото устройство няма никакъв шанс само да се оправи.

159 1.8 MPI
                          166 2.0 TS (ex)

Comment

Имаше една приказка парен каша духа и сега винаги държа нафтата над третата стрелка.
                            Алфа 166 2.4 JTD

Comment

Първоначално публикувано от Linkestis Покажи съобщение
                              Какво работиш да го Ева?
                              Щракам на един компютър и говоря по телефона
                              Last edited by lordliness; d.m.y г., 16:26.
                              Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

При мен нещата се оправиха след като смених платката,която отчита движението на поплавъка,но е задължително да е от алфа 166.Първо пробвах с една фиатска и си показваше каквото си иска.За демонтирането на помпата не е нужно да се свалят седалките,става през багажника.Внимавайте с разкачването на маркуча за бензина от щуцера на бензиновата помпа,защото аз моя го счупих и после се наложи да сменям капака на помпата.

Comment

Working...
                                X